En

lestijden

Lessen

Kinderen

Tarieven

Zazen

Dojo Leden

Liefdadigheid

Nieuws

Dojo Palmstraat


Palmstraat 34, Amsterdam Centrum.


De Dojo is 10 min lopen vanaf Amsterdam Centraal Station.

Dojo Lizzy Ansinghstraat


Dojo Sporthal De Pijp

Lizzy Ansinghstraat 88, Amsterdam Zuid

Tom Dijkman heeft een grote verbintenis met Zuid Afrika. Enerzijds door zijn relatie met Craig Mason-Jones van Cape Town Aikido, waar hij elk jaar een “Friendship” seminar geeft. En anderzijds door zijn relatie met Shona McDonald van de Uhambo Foundation.


Shona is oprichter van Shonaquip en de Uhambo Foundation in Zuid Afrika. Shonaquip ontwikkelt en levert rolstoelen voor gehandicapten in slecht bereikbare gebieden in Zuid Afrika, onder andere in de Townships.


De Uhambo Foundation verzorgt voorlichting en ontwikkelt projecten in achterstandsgebieden om gehandicapte kinderen op te nemen in de maatschappij.


Tom Dijkman steunt via Aikido Amsterdam de Uhambo Foundation met het Twee Euro Vijftig project. Van elk lid van Aikido Amsterdam wordt maandelijks een bedrag van EU 2,50 gereserveerd voor Uhambo.
Dit jaar heeft Tom Dijkman aan cheque met een bedrag van € 1000,00 aan Shona overhandigd.

Wij hebben als Aikido Amsterdam besloten om onze maandelijkse contributie te verhogen met een bedrag van EU 2,50. De opbrengsten hiervan komen volledig ten goede aan de Uhambo Foundation in Zuid Afrika.


“Met veel plezier kom ik jullie uitleggen waar de Uhambo Foundation voor staat”


Tom Dijkman
Aikido Amsterdam

Wat is Aikido?

Aikido is een krijgsdicipline, ook wel martial art genoemd, ontwikkeld in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba. Sinds 1999 is zijn kleinzoon Moriteru Ueshiba verantwoordelijk voor het voortzetten van de lijn van Morihei Ueshiba.

Het doel van de Aikido lessen is om in een martiale context met een partner de basisprincipes eigen maken. In tegenstelling tot de meeste vechtsporten is in Aikido iedere vorm van competitie afwezig. Aikido richt zich op de verdediging.

De beoefenaar neemt het initiatief over om de situatie onder controle te krijgen. Door het hebben en behouden van een juiste fysieke en mentale houding wordt de partner uit evenwicht gebracht en uitgeschakeld met een klem of worp.

Lessen

Lestijden

Tarieven

Liefdadigheid

Nieuws

Dojo leden

Kinderen

Om te beginnen


Iedereen is welkom in de dojo’s. Er worden geen verwachtingen gesteld, anders dan die waar jezelf mee komt. In je eigen tempo, afgestemd op wie je bent, begin je aan het onderzoek en leer je stap voor stap technieken toepassen, vallen, rollen en jezelf te beschermen onder toenemende druk.

En dan…


De training in de dojo’s van Aikido Amsterdam is dynamisch en fysiek. De nadruk ligt op de verbinding met de partner. Aikido kan op alle leeftijden beoefend worden. Er zijn duidelijke afspraken over het verloop van de oefeningen en de rol van de partners. Dit maakt de dojo een stimulerende en veilige plek om te trainen.


De lessen zijn gemengd mannen en vrouwen. De enige bereidheid is om fysiek te groeien en je mentaal mee te laten nemen. Op deze manier kom je tot het optimale evenwicht binnen je persoonlijke fysieke en mentale grenzen. Je eigen ontwikkelingsproces staat centraal.

Tarieven

Lestijden

De lessen worden gegeven door Tom Dijkman en Andra Perrin.


Tom beoefent al ruim 25 jaar Aikido. In 2019 werd hem de 6de Dan Aikikai Aikido uitgereikt. Hij reist regelmatig de wereld rond om zich verder te verdiepen en te blijven ontwikkelen. Deze ontwikkelingen geeft hij met veel enthousiasme door aan zijn leerlingen. Tom is Gilde lid van de Dutch Aikikai Foundation, binnen de DAF verzorgt hij ook de 3de Dan voorbereiding. Tevens geeft hij seminars in binnen en buitenland.


Andra beoefent aikido sinds 2005 en heeft sinds 2017 de 3de Dan Aikikai Aikido. Zij geeft samen met Tom de peuter, kleuterlessen en de ouder/kindles. Op donderdag geeft zij het eerste uur de beginners les.
Sinds 2018 is Andra tevens gestart met Budokids bij Aikido Amsterdam, deze lessen zijn voor kinderen van 3 jaar. Om zo de allerkleinste een brede basis van beweging te geven.

Dojo leden

Aikido

Maandag Palmstraat

18:30 -18:30 jong volwassenen
19:00 -20:00 volw beginners
20:00 -21:00 volw allen

Jong volwassenen kunnen in overleg met Tom ook de volwassenen lessen volgen.

Dinsdag Sporthal De Pijp

16:00 -17:00 kleuters 4-6
17:15 -18:15 ouder/ kind

Ouder kind les vanaf 7 jaar, ouders kunnen samen trainen met hun kinderen.

Kinderen kunnen ook zonder hun ouders meedoen.

Woensdag

19:00 -20:00 wapens
20:00 -21:00 aikido allen


Tarieven

Zondag Palmstraat

11:00 -13:00 aikido allen

Lessen 1x per maand

Lessen

Vrijdag Palmstraat

09:00 -10:00 aikido allen
10:30 -12:00 chi kung
17:00 -18:00 ouder/ kind

Kinderen

Liefdadigheid

Nieuws

Dojo leden

Volwassenen € 47,50 per maand
Jong Volwassenen € 35,- per maand
Kinderen € 360,- per jaar
(€ 30,- per maand)
Peuters/ Kleuters € 40,- per maand
Dutch Aikikai Foundation € 35,- per jaar volw
€ 15,- per jaar kinderen
Gebouw De Palm onderhoud € 20,- yearly

Aangesloten bij Jeugdfonds Sport Amsterdam: Het Jeugdfonds Sport Amsterdam betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten. De dojo kan meer informatie geven en bekijk de website https://jeugdfondssportencultuur.nl/

Ben je in het bezit van een Stadspas, of wil je graag sporten, maar hebt niet de financiele middelen. Neem dan contact op met de dojo en samen maken wij een plan om jou in onze dojo op te nemen.

Betalingen volwassenen en teenagers op rekening nummer: NL32INGB0751857599 t.a.v. T.G.B. Dijkman.

Betalingen kleuters en kinderen op rekening nummer: NL51INGB0004117043 t.a.v. A.L. Perrin

Betaling DAF op rekening NL90INGB0009475591 Stichting Aikikai Holland
Postbus 128, 1000AC Amsterdam

Lestijden

Lessen

Kinderen

Liefdadigheid

Nieuws

Dojo leden

Peuters & kleuters van 4 - 6 jaar


De kinderen leren de basis principes van Aikido zoals: evenwichtig staan, vallen, rollen en japans tellen.

Kleine groepen, veel individuele aandacht en vooral heel veel plezier!

Kinderen 6 - 12 jaar


De aandacht binnen de lessen en de examens gaan uit van 3 dingen; vallen en rollen vanuit diverse posities. De etiquette van Aikido en de Aikido technieken.

Ouders/kind lessen vanaf 6 jaar


Aikido waarbij ouders mogen deelnemen met hun kinderen.
Vanaf 6 tot 14 jaar

Superleuk om to doen en quality time met je kind!

Jong Volwassenen 13-17 jaar


Met elkaar op een fysieke manier een interactie aangaan. Volwassen behandeld worden en weerbaarder te zijn zowel mentaal als fysiek

ZazenElke maandag, woensdag en vrijdag doen we een gezamelijke Zazen sessie om 7.00 in de ochtend online.

Je kan thuis mediteren, maar toch gezamenlijk in een groep

Online Zazen


Log in via https://meet.jit.si/AikidoAmsterdam en doe mee

Tijdens de meditatie komen allerlei gedachten boven. De bedoeling is deze gedachten te laten komen en gaan, zonder er al te veel belang aan te hechten of ze te beoordelen. Door telkens rustig terug te keren naar het object van de meditatie (ademhaling, tellen of koan), krijgen gedachten langzaam minder grip.

Tom Dijkman (51)

Tom is de oprichter van Aikido Amsterdam. Al meer dan 25 jaar beoefent hij Aikido. In 20193 werd hem de 6de Dan Aikikai Aikido uitgereikt. Hij reist regelmatig de wereld rond om zich verder te verdiepen en te blijven ontwikkelen. Deze ontwikkelingen geeft hij met veel enthousiasme door aan zijn leerlingen. Tom is Gilde lid van de Dutch Aikikai Foundation, binnen de DAF verzorgt hij ook de 3de Dan voorbereiding. Tevens geeft hij seminars in binnen en buitenland. Hij heeft een langdurig verbintenis met Aikido in Kaapstad, Zuid Afrika en heeft les gegeven in Duitsland, Zweden, Noorwegen en Italië. In de dojo van Aikido Amsterdam worden de meeste lessen gegeven door Tom, een aantal mensen spelen daarbij een aanvullende rol en vervangen hem bij afwezigheid.

Andra Perrin (48)

Beoefent aikido sinds 2005 en heeft sinds 2017 de 3de Dan Aikikai Aikido. Zij geeft samen met Tom de peuter, kleuterlessen en de ouder/kindles. Op donderdag geeft zij het eerste uur de beginners les.
Oorspronkelijk komt ze uit Frankrijk en is afgestudeerd aan de Theaterschool: als danser en heeft een master in choreografie en nieuwe media.
Sinds 2018 is Andra tevens gestart met Budokids bij Aikido Amsterdam, deze lessen zijn voor kinderen van 3 jaar. Om zo de allerkleinste een brede basis van beweging te geven. Voor meer info kan je mailen naar perrinandra@gmail.com
Naast Aikido heeft ze een praktijk als Shiatsu therapeut en is ze afgestudeerd aan de Zen Shiatsu opleiding in 2008.
Sinds 10 jaar beoefent ze Chi kung, en geeft daarin ook les. Ze werkt als presence developer bij Thnk, en geeft daar bedrijfstrainingen gericht op het fysieke.

Aurel Chaoul Pelleg (53)

Aurel beoefent al 32 jaar Aikido en heeft de 1e Dan Aikikai Aikido. Hij heeft met success de leraren opleiding van Aikido Nederland afgerond. Aurel is vaste assistent bij de verschillende kinderlessen in de dojo en vervangt Tom als hij op reis is. Aurel heeft een gave om met kinderen om te gaan en is tevens de vaste vertrouwenspersoon van de dojo.

Naast Aikido werkt Aurel als therapeut met persoonlijk energie management en is hij intens betrokken bij permacultuur projecten in en rondom Amsterdam, voor prive’ en openbare doeleinden.

Dennis Ter Haar (43)

Beoefent aikido sinds december 2000 en heeft sinds 2014 de 2de Dan Aikikai Aikido. Dennis traint al lange tijd bij Tom Dijkman en geeft regelmatig lessen binnen de dojo van Aikido Amsterdam als Tom afwezig is. Dennis heeft de gave om met veel aandacht voor detail zijn lessen vorm te geven.Veel inspiratie voor zijn lessen haalt Dennis uit de heldere aikido stijl van Christian Tissier Shihan.

Andrea Raviglione (48)

Andrea beoefent al meer dan 20 jaar Aikido, is 3de Dan Aikikai Aikido en heeft een eigen dojo opgebouwd in Stavanger, Noorwegen. Op dit moment woont en werkt hij in Nederland en is verbonden aan Aikido Amsterdam. Andrea heeft Aikido als enige passie en drive in het leven en reist de hele wereld rond om diverse leraren te zien. Andrea is samen met Andra de vaste vervanger voor Tom als hij niet aanwezig is.

Coen Septer (50)

Is lid bij Aikido Amsterdam sinds de oprichting. Hij is de vaste ontwerper van alles rondom Aikido Amsterdam.
Naast dat hij wekelijks Aikido traint is hij een gepassioneerde vogelaar, en geweldig tekenaar.

Nieuws

Aikido

Tarieven

Dojo Leden

Lessen

17 Jul 2021

Dojo Update

Update met betrekking tot Covid 19

Na de vakantie starten alle lessen weer in onze dojo in de Palmstraat. Wij hopen dat ieder die wil trainen weer de weg naar de dojo zal vinden.

De lessen in Sporthal De Pijp zullen starten vanaf half september, dit i.v.m. de verbouwing van de Sporthal.

De buitenlessen met bokken blijven buiten gegeven worden op zaterdag morgen op de bekende locatie onder het spoor bij het Centraal Station. De lestijden zijn van 10.30-12.00.

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer, geniet van jullie vakantie en kom uitgerust terug !!

Tom & Andra

Simion
27 jaar

Geboren in Duitsland, opgegroeid in Bulgarije. In he dagelijkse leven hou ik mij bezig als radiodiagnostisch laborant in een ziekenhuis. Bij Aikido Amsterdam geniet ik van de persoonlijke feedback en manier van motieveren.

Kymanni
12 jaar

Ik vind het leuk omdat als iemand je aanvalt, dan heb je al een techniek in je hoofd waarmee je je kan verdedigen.

Laura
31 jaar

PhD student die woont en werkt in Amsterdam. Ik doe onderzoek naar hoe ik goed slapen kan stimuleren onder kinderen. Er hangt altijd een goede sfeer in de dojo en er is aandacht voor iedereen op ieder niveau.

Andreas
48 jaar

Ik ben gestart met Aikido in 2011. En met de hulp van Tom Dijkman, vond ik een geweldige manier om mezelf, fysiek en mentaal in balans te brengen. Wat ik geweldig vind aan deze dojo is dat Tom er in bijna elke klas is om les te geven of om advies te geven.

Alexandra & Katja
9 & 11 jaar

Wij trainen nu bijna 1 jaar Aikido, ik vind het fijn om samen met mijn zus te trainen. Rollen leer ik steeds beter en ook shikko lopen kan ik al. Ik vind het ook leuk om met de anderen te spelen. Kruiwagen vind ik moeilijk, maar ook spannend.

Marita
25 jaar

Op dit moment bezig met mijn master Entrepreneurship aan de VU/UvA. Aikido spreekt mij aan omdat het meer is dan alleen sport het heeft effect op hoe ikzelf in het leven sta. Wat ik vooral prettig vind aan de dojo van Tom Dijkman, is de altijd goede sfeer.

Levi
10 jaar

Levi houdt een beetje van “vechten” met zijn broertje. Je hoeft niet echt te vechten, je verdedigt jezelf eigenlijk. En dat vind ik er zo leuk aan.

Mira
29 jaar

Ik ben 2,5 jaar geleden bij de dojo van Tom binnengestapt. Er trainen hier mensen met verschillende leeftijden, achtergronden en ieder heeft zijn eigen motivatie voor het beoefenen van aikido. Door de trainingen voel ik me stabieler en het geeft me meer zelfvertrouwen.

Rosa
43 jaar

Ik ben begonnen met Aikido nadat ik hoorde dat het mij zou helpen om te “aarden”. Aikido heeft me zachter en sterker gemaakt. De atmosfeer in de dojo is vriendelijk en beginners kunnen trainen met gevorderde studenten.

Stijn
53 jaar

Waarom Aikido? Voor mij een fascinerende sport waar je niet vanuit het denken handelt, maar oefent en ontwikkelt door op het “andere” te vertrouwen. Een meerwaarde voor in mijn werk is dat ik met anderen sneller een gezamenlijk punt bereik voor oplossingen.

Peter
49 jaar

Ik train al jaren met veel plezier bij Aikido Amsterdam. Tom is een gepasioneerde, toegankelijke en zeer ervaren leraar. Dankzij hem en dankzij de leden is dit een open dojo waar iedereen welkom is en waar op ieder niveau getraind kan worden.

Micah
6 jaar

Mikah vind rollen leuk en in een kringetje zitten en iemand aanvallen. Hij heeft geleerd dat je met platte handen moet afslaan, en hoe je over je schouder moet rollen. Hij vind de zware ballen wel zwaar, maar ook leuk.

Olivia
39 jaar

Ik ben altijd een harmoniezoeker geweest! Tussen mij en mijzelf en in mijn omgeving. Ik beoefen Aikido sinds september 2012. Voor mij is Aikido enerzijds een fysieke training waarbij ik werk aan mijn conditie, en anderzijds ervaar ik het als een fysieke manifestatie van de geest waarbij ik door te oefenen er voortdurend aan werk om steeds meer geaard te voelen in afstemming met mijn omgeving.

Lucca, Paja & Dadan
49, 14 & 12 jaar

Samen met mijn zoons Paja en Dadan train ik sinds een jaar in de dojo van Aikido Amsterdam.

Bert
43 jaar

In februari 2006 ben ik met Aikido in aanraking gekomen. Tot juli 2013 heb ik in de regio Overijssel getraind en daarna heb ik de overstap gemaakt naar Aikido Amsterdam. Er is een fijne sfeer in de dojo, waardoor je de ruimte voelt om je te kunnen ontwikkelen.

Guust
20 jaar

Ik train Aikido bij Tom vanaf mijn 11de, eerst bij de jeugd en nu bij de volwassenen. Het blijft mij fascineren om alle technieken te leren, soms valt mij dit makkelijk, soms moeilijk. Ik vind het fijn om volwassen behandeld te worden.

Buiten wapen lessen


Op dit moment kunnen we nog geen lessen in de dojo verzorgen. Wij hopen dat dit voor de volwassenen weer mogelijk is in de loop van de zomer. Tot dan geven wij buiten wapen lessen, zaterdag van 10:30-12:00 en straks ook weer op donderdag avond.

Jeugd wapen les


De ouder-kind en jeugd lessen zijn de hele zomer op vrijdag onder het spoor bij het Centraal Station, ook hier geven wij wapen les. Beginners zijn welkom, je hebt alleen een bezemsteel nodig om mee te doen. Voor de Teenagers zijn deze lessen op maandag.


Binnen lessen in de dojo


We hopen dat de lessen in de dojo snel beginnen. We beginnen dan met tienerlessen, beginners en gevorderden. Maximaal 10 personen per les, alles volgens de geldende regels.


Dit zijn wij

Nieuwe seizoen


Vanaf sepember start het nieuwe seizoen en gaan alle lessen weer van start in de dojo. De kinderlessen, de peuters, de ouder-kind lessen en de volwassenen. Tevens zullen we buiten wapen lessen blijven geven.


Zazen sessions online


Op maandag, woensdag en vrijdag is er Zazen meditatie om 7.00. Een moment om je gedachten te laten komen en gaan, of om helemaal geen gedachten te hebben.


https://meet.jit.si/AikidoAmsterdam

 

dit zijn wij

Dit zijn wij

Dit zijn wij

Dit zijn wij

Dit zijn wij

Dit zijn wij

Dit zijn wij

Dit zijn wij

Dit zijn wij

Dit zijn wij

Dit zijn wij

You seem to be using a very old browser. This website is optimized for the latest browsers, which are also the safest. We encourage you to use Firefox.

You are welcome to proceed with your current browser, but the website might not work properly for you. We apologize for that.